Kedves Gazdi / leendő Gazdi!

Bénó-Sápi Anna vagyok, kutyaoktató, lelkigondozó és coach.

Bénó-Sápi Anna

Szeretném neked elmesélni, miért szeretem a munkámat. 😊

Gyermekkoromtól kezdve imádom a kutyákat. Kicsiket, nagyokat egyaránt. Egy ideig elég volt számomra ez az imádat, de voltak problémás kutyáim, ezért elkezdtem szomjazni a tudásra, amivel tudom segíteni őket, hogy megállják a helyüket az életben.

Amikor rátaláltam a Láthatatlan Póráz Módszer & Program (egy pozitív megerősítésen alapuló) kutyaoktató képzésre nagyon lelkes lettem. Tetszett, hogy a gazdikat és a kutyusokat egy egységként kezeli. Ez teljesen megváltoztatta a hozzáállásomat, viselkedésemet a kutyáim felé. Ahogy én változtam, ők is.

Végre átélhettem, milyen fantasztikus kapcsolat lehet ember és kutya között.

Trénerként az a célom, hogy ezt a partnerségen alapuló kapcsolatot segítsek kialakítani Nektek.

Ezért mindegyik nálam tanulható tanfolyam és kurzus pozitív megerősítésen alapszik.

A pozitív megerősítésen alapuló oktatás megértéséhez hinnünk kell a ,,nem ártás” elvében. Mit jelent ez? Sem a tetteinkkel, sem a szavainkkal nem bántjuk az élőlényeket. Ez esetben a kutyánkat.

Olyan módon oktatjuk őt, ami számára pozitív, azaz jól érzi magát közben. Meg kell értenünk, hogy a cél ez esetben (és általában) NEM szentesíti az eszközt! Nem mindegy milyen módszerrel tanítod a kutyád!

A kutyáknak az étel az elsődleges szeretetnyelvük. Az oktatás alatt a fő eszközünk a jutalomfalat lesz. Még pedig jó sok! 😊 Emellett alkalmazzuk a játékot, mint motivációt, illetve a folyamatos dicséret is elengedhetetlen.

Időközben lelkigondozó és coach oktatáson is részt vettem. Miért?
Mert az én tapasztalatom alapján lehetetlen a kutyát oktatni a Gazdi nélkül.
Kedves Gazdi, RÁD van szüksége a kutyádnak!
Az én feladatom a tolmácsolás, amihez egyaránt beszélni kell az emberek és a kutyák nyelvét is. 😊

Szeretlek Gazdi kutyatréning

Szerettem volna olyan nevet választani, amiben benne vannak a megtapasztalásaim, érzéseim. Nagyon-nagyon sokat gondolkodtam rajta, mi lenne a megfelelő név.

Azután, ahogy tanultam a kutyaoktató képzésen, egyre inkább azt éreztem, a legnagyobb felismerésem az, hogy a kutyusom nem engem akar azzal bántani, ha ,,rossz”. Ő nagyon szeret akkor is, amikor szétrágja a papucsomat, vagy megeszi az ebédemet az asztalról. Én vagyok az, aki a pillanat hevében nem megfelelően reagálok.

Azért lett a név Szeretlek Gazdi (kutyatréning), mert bármilyen problémával küszködtök, hiszem, tudom, hogy a kutyusod nagyon szeret, csak még nem tudja, mi a helyes viselkedés. Ezt a kutyák szeretetnyelvén beszélve, együtt meg tudjuk neki tanítani.